tiistai 6. lokakuuta 2015

Lasten liikunnan ohjausta

Hei. Ensimmäinen yleisurheilutunti on takana. Kerholaisia oli mukana kymmenen. Aiheena oli  pelisäännöt ja pikajuoksua. Pelisäännöistä kirjattiin kerholaisten ehdotuksesta ja ohjaajien johdattelemana, että ollaan kilttejä, viitataan, odotetaan vuoroa jonossa, kuunnellaan ja kannustetaan. Paperille jokainen sai vielä kirjoittaa oman nimensä tai puumerkkinsä.

Tunnin oli suunnitellut toinen ohjaaja Otto Järvinen ja hienosti se meni. Varsinaista liikunta-aikaa jäi 30 minuuttia ja siihen mahdutettiin haarahippaa, koordinaatioharjoituksia, tikapuujuoksua ja hieman lihaskuntoa. Muutaman pojan mielestä tunnin kivoin anti oli punnerrukset. Osa mainitsi, että kaikki oli kivaa ja meidän Aadan mielestä haarahippa oli kivointa. Juomataukoja ei muistettu pitää, mutta saivat sitten lopussa juoda.

Ensi viikolla Otto on töissä sen verran pitkään, että pidän suunnitelemani kolmiloikkatunnin. Haastetta piisaa, mutta on mukava ottaa haasteita. Ei se haittaa, vaikka kerholaisilla ei menisi aivan oikein. Pääasia on, että harjoitellaan moipuolisesti myös erilaisia taitoja. Kolmiloikkatunnista kerron lisää ensi viikolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti